top of page
acumulator termic, stocator de caldura, frig, stocator termic, acumulare energie termica

Acumulatori termici

acumulator termic, acumulator caldure, frig, stocator caldura pentru sere, ferme agricole

Un stocator de căldură este un rezervor în care se acumulează agentul termic (apă, antigel, gheață) și care îl eliberează atunci când este nevoie. Acesta este indispensabil atunci când dorești să eficientizezi sistemul de încălzire al unei clădiri, ferme sau al unei sere.

Exemple de utilizare sunt echilibrarea cererii de energie între zi și noapte, stocarea căldurii acumulată vară pentru încălzirea pe timpul iernii sau stocarea frigului acumulat iarna pentru aer condiționat vara. 

Un stocator de căldură este un rezervor în care se acumulează agentul termic (apă, antigel, gheață) și care îl eliberează atunci când este nevoie. Un puffer este indispensabil atunci când dorești să eficientizezi sistemul de încălzire al unei clădiri.

Exemple de utilizare sunt echilibrarea cererii de energie între zi și noapte, stocarea căldurii acumulată vară pentru încălzirea pe timpul iernii sau stocarea frigului acumulat iarna pentru aer condiționat vara. 

acumulator caldura, frig, acumulare energie termica, stocare caldura, frig

Acumulatorii de energie termică pot contribui în mod semnificativ la satisfacerea nevoilor societății de utilizare a energiei într-un mod eficient și ecologic. Puffer-ul joacă un rol important în conservarea energiei și poate genera economii de combustibil. 

Interesul pentru energia regenerabilă a crescut datorită provocărilor puse de încălzirea globală. Se fac eforturi la nivel mondial pentru exploatarea unor surse regenerabile de energie. Cu toate acestea, energia regenerabilă fluctuează și astfel, odată cu producția crescută a energiei regenerabile, vine o nevoie crescută de stocare a energiei pentru a asigura disponibilitatea energiei curate atunci când vântul nu bate sau soarele nu furnizează energie solară. Stocatoarele de căldură/frig pot ajuta și în acest sens.

 

Prețuri acumulatori termici pentru cazane pe paie

 

 

Tip 

Preț fără TVA

stocator 30 mc

18.000 EUR 

stocator 40 mc

22.000 EUR

stocator 75 mc

35.000 EUR

 

  Stocatoarele de căldură/frig realizate de Dia Doxa Folex din elemente modulare din poliuretan cu celule închise PUR- ICF  sunt construcții cilindrice subterane (recomandat) sau supraterane care conțin apă/antigel sau gheață ce acumulează energia termică (căldură sau frig) destinată încălzirii/răcirii (climatizării) locuințelor.

Acumulatorul termic din elemente de poliuretan are o deosebită durabilitate și rezistență la factori externi, respectiv rezistență deosebită la acțiunea vântului, vibrații, seisme toate acestea complinite de izolația termică de excepție a elementelor modulare PUR-ICF.
Stocatoarele de căldură/frig pot avea capacități cuprinse între 10 mc și 600 mc, în funcție de necesarul de acumulare

de căldură/frig.

Stocatoarele de căldură/frig realizate cu astfel de elemente modulare acumulează energie termică (în medie) de 50 KWh/mc. Ca exemplu, un stocator de 200 mc cu apă la 90 de grade Celsius are o acumulare de 10.000 KWh.

 Metodă de punere în operă 

   1. Se toarnă fundația și placa de beton armat în partea inferioară (baza stocatorului)
   2. Se montează elementele de centură PUR-ICF rezultând un inel (inferior) armat şi se montează placi de poliuretan la baza stocatorului peste care se montează armătura.

 3. Se toarnă beton în inel (centura inferioară) și la baza stocatorului.   

 4. Se poziţionează 3-4 rânduri de elemente PUR-ICF sector-cilindric 1200x600x400mm.

 5. Se montează al doilea inel de centură.

 6. Se montează armăturile în stâlpi și inel și se toarnă beton în acestea.

 7. Se continuă cu următorul rând de elemente sector-cilindrice şi inelul de centură dacă este cazul.

 8. Se aplică hidroizolația interioară cu poliuree, iar la exterior se montează plăcile de oxid de magneziu (în cazul stocatoarelor supraterane) pe care se aplică finisajul final.

 9. Se montează în interior schimbătorul de căldură/frig
10. Se montează capacul stocatorului (izolat cu plăci din poliuretan) sau dacă este cazul se toarnă o placă de beton armat, izolată termic cu plăci de poliuretan.

 

Cere o ofertă personalizată!

Sediu: Str. Gării nr. 288 A, Mirăslău, Alba, România​

CUI/CIF: RO 38786046​

Nr. Reg. Com.: J01/99/2018​

Mulțumim!

bottom of page