top of page
puffer, bazin acumulator de energie.jpg

Acumulatori termici (Puffer)

Un stocator de căldură este un rezervor în care se acumulează agentul termic (apă, antigel, gheață) și care îl eliberează atunci când este nevoie. Un puffer este indispensabil atunci când dorești să eficientizezi sistemul de încălzire al unei clădiri. 

Exemple de utilizare sunt echilibrarea cererii de energie între zi și noapte, stocarea căldurii acumulată vară pentru încălzirea pe timpul iernii sau stocarea frigului acumulat iarna pentru aer condiționat vara. Acumulatorii de energie termică pot contribui în mod semnificativ la satisfacerea nevoilor societății de utilizare a energiei într-un mod eficient și ecologic. Puffer-ul joacă un rol important în conservarea energiei și poate genera economii de combustibil.

 
Interesul pentru energia regenerabilă a crescut datorită provocărilor puse de încălzirea globală. Se fac eforturi la nivel mondial pentru exploatarea unor surse regenerabile de energie. Cu toate acestea, energia regenerabilă fluctuează și astfel, odată cu producția crescută a energiei regenerabile, vine o nevoie crescută de stocare a energiei pentru a asigura disponibilitatea energiei curate atunci când vântul nu bate sau soarele nu furnizează energie solară. Stocatoarele de căldură/frig pot ajuta și în acest sens.

  Stocatoarele de căldură/frig realizate de Dia Doxa Folex din elemente modulare din poliuretan cu celule închise PUR- ICF  sunt construcții cilindrice subterane (recomandat) sau supraterane care conțin apă/antigel sau gheață ce acumulează energia termică (căldură sau frig) destinată încălzirii/răcirii (climatizării) locuințelor.
Elementele modulare din poliuretan cu celule închise PUR-ICF sunt materialele cu cea mai bună izolare termică existente pe piață și se prezintă sub formă de sectoare cilindrice cu grosimea de 400 mm, înălțimea de 600 mm și lungimea în plan axial de 1200 mm, care prezintă în interior o rețea de canale verticale și oblice în care se montează armătura și se toarnă betonul.. După montarea acestora, poziționarea armăturilor și turnarea betonului în rețeaua de canale rezultă structura de rezistenta de stâlpi armați și zăbreliți, obținând-se astfel o construcție monolit. Faptul că betonul umple structura atât vertical cat și oblic asigura structurii o rezistență sporită.  Acumulatorul termic din elemente de poliuretan are o deosebită durabilitate și rezistență la factori externi, respectiv rezistență deosebită la acțiunea vântului, vibrații, seisme toate acestea complinite de izolația termică de excepție a elementelor modulare PUR-ICF.
          Stocatoarele de căldură/frig pot avea capacități cuprinse între 10 mc și 600 mc, în funcție de necesarul de acumulare

de căldură/frig.

Stocatoarele de căldură/frig realizate cu astfel de elemente modulare acumulează energie termică (în medie) de 50 KWh/mc. Ca exemplu, un stocator de 200 mc cu apă la 90 de grade Celsius are o acumulare de 10.000 KWh.

.

 Metodă de punere în operă 

   1. Se toarnă fundația și placa de beton armat în partea inferioară (baza stocatorului)
   2. Se montează elementele de centură PUR-ICF rezultând un inel (inferior) armat şi se montează placi de poliuretan la baza stocatorului peste care se montează armătura

 

 
puffer, stocator de caldura, acumulator termic
acumulator termic, puffer, stocatoare de caldura

   3. Se toarnă beton în inel (centura inferioară) și la baza stocătorului.   

   4. Se poziţionează 3-4 rânduri de elemente PUR-ICF sector-cilindric 1200x600x400mm

   5. Se montează al doilea inel de centură.

   6. Se montează armăturile în stâlpi și inel și se toarnă beton în acestea.

   7. Se continuă cu următorul rând de elemente sector-cilindrice şi inelul de centură dacă este cazul.

   8. Se aplică hidroizolaţia interioară cu poliuree, iar la exterior se montează plăcile de oxid de magneziu (în cazul stocatoarelor supraterane) pe care se aplică finisajul final.

   9. Se montează în interior schimbătorul de căldură/frig
  10. Se montează capacul stocatorului (izolat cu plăci din poliuretan) sau dacă este cazul se toarnă o placă de beton armat, izolată termic cu plăci de poliuretan.

Cere o ofertă personalizată!

Sediu: Str. Gării nr. 288 A, Mirăslău, Alba, România​

CUI/CIF: RO 38786046​

Nr. Reg. Com.: J01/99/2018​

Mulțumim!

bottom of page